Kireçlenme, kemiklerin ucunda makam düzlük kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye mebdelayabilir. Bu gidiş vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha lüks görülür. üste aheste abra duymak üzere kavi fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha lüks rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve mebdeinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bol dolgunca ab tüketin. Deniz, eklemlere dayanak katkısızlar. Bu yüzden her tarih en az 8 çamçak ab yürekmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık üzere faik kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göverti ve ürün tüketin. Kemik katkısızlığı yürekin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri faik olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin lüks kurumı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını arkalamak yürekin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla gösterişli olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer yürekin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil olduğu yürekin, kemiklere dayanak olabilir. üste kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şkârkinliğe bile elleme gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak yürekin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen fasılaştırmalara gereğince ürün ve sebze itibarıyla gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yanık bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.